Preskočite na glavni sadržaj

Književna večer s Ivanom Simić Bodrožić

Ove će subote, 30. travnja, riječka udruga Katapult u sklopu projekta 'Razgovaraonice 2011' ugostiti spisateljicu Ivanu Simić Bodrožić, autoricu bestsellera 'Hotel Zagorje'. Književna večer će se održati s početkom u 20 sati u prostoru Molekule u Rijeci. 
vrijeme: 30.04.2011. u 20 sati
mjesto: Rijeka, prostor Molekule, Delta 5
Ivana Simić Bodrožić (Vukovar, 1982.) je apsolventica filozofije i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Piše pjesme i prozu. Pjesme je objavila u časopisima Quorum, Vijenac, Poezija, na radijskoj emisiji Poezija na glas i drugdje. Pjesme su joj ušle u antologiju suvremenog hrvatskog pjesništva 'Utjeha kaosa' Miroslava Mićanovića.

Do sad je objavila: Prvi korak u tamu, zbirku poezije (SKUD Ivan Goran Kovačić, 2005.), Hotel Zagorje, poluautobiografski roman (Profil Multimedija, 2010.), Pričaj mi o tome , kratka priča (izašla u Jutarnjem listu). Osvojila je nagrade: Goran za mlade pjesnike 2005. (za rukopis Prvi korak u tamu), nagrada Kvirin, za najbolju pjesničku knjigu autora do 35 godina, 2005. (za zbirku pjesama Prvi korak u tamu), Kiklop za prozno djelo godine 2010. (za roman 'Hotel Zagorje'). 'Hotel Zagorje', roman koji progovara o strahotama ratnog izbjeglištva iz vizure djeteta, je također ove godine u nominaciji za regionalnu nagradu Meša Selimović.