Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za nagradu 'Josip Sever' i nagradu 'Ružica Orešković'

Udruga Jutro poezije raspisala je natječaj za nagradu 'Josip Sever' i nagradu 'Ružica Orešković'. Natječaj je otvoren od 1. svibnja do 1. lipnja 2011., a namijenjen je članovima Jutra poezije, ili onima koji će to postati do 1. lipnja.
vrijeme: 01.05.2011.
url: http://www.jutropoezije.hr
Nagrada 'Josip Sever'

Dodjeljuje se u 2011. godini za neobjavljenu knjigu pjesama etabliranim imenima hrvatskog pjesništva (autor/ica već mora imati najmanje jednu objavljenu zbirku pjesama). Nagrada se sastoji od:
- brončane plakete s likom Josipa Severa, rad kipara Davorina Žitnika Žita
- tiskanja knjige u biblioteci Jutra poezije (pedeset primjeraka gratis dobiva autor/ica)
- novčane nagrade u iznosu dvije tisuće kuna
 
Nagrada 'Ružica Orešković'

Dodjeljuje se u 2011. godini za neobjavljenu knjigu pjesama (prvijenac) neafirmiranim imenima hrvatskog pjesništva (mlađim autorima koji do sad nemaju objavljenu zbirku pjesama). Nagrada se sastoji od:
- brončane plakete s likom Ružice Orešković, rad kipara Davorina Žitnika Žita
- tiskanja knjige u biblioteci Jutra poezije (pedeset primjeraka gratis dobiva autor/ica)
- novčane nagrade u iznosu tisuću kuna
 
Propozicije natječaja

Natječaj je otvoren od 1. svibnja 2011. do 1. lipnja 2011. godine!

Na natječajima mogu sudjelovati članovi Jutra poezije ili koji će to postati zaključno s 01. lipnjem  2011. Na natječaje se šalje isključivo cjelovit, neobjavljen pjesnički rukopis (samo u word dokumentu) napisan na hrvatskom jeziku. Uz rukopis zbirke obvezno je priložiti (u posebnom word dokumentu, kao prilog rukopisu) i kratku biografiju autora / autorice.

Adresa na koju se šalju rukopisi isključivo je elektronska: natjecaj.jutro.poezije@gmail.com – s obaveznom naznakom: 'Za nagradu Josip Sever' ili s naznakom 'Za nagradu Ružica Orešković'.

Rezultati natječaja biti će objavljeni najkasnije do mjeseca rujna 2011. godine u tiskanim i elektroničkim medijima te na našoj web stranici: www.jutropoezije.hr