Preskočite na glavni sadržaj

Vođenje dokumentacije o umjetninama od tekstila

Hrvatski restauratorski zavod, uz potporu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, organizira stručno-znanstveni skup Obaveza vođenja dokumentacije o povijesnom tekstilu, koji će se održati u utorak i srijedu, 14. i 15. lipnja 2011. Predavanja su otvorenog tipa i održat će se u Muzeju Mimara u Zagrebu. Prijave: do 11. svibnja.
 
vrijeme: 14.06.2011.
prijava: 11.05.2011
mjesto: Dubrovnik. Croatia
url: http://www.h-r-z.hr
Ovaj stručno-znanstveni skup nadovezuje se na pozitivna iskustva prethodnih skupova na temu restauracije i konzervacije tekstila. Rezultati prethodnih skupova su ukazivanje na važnost preventivne konzervacije tekstila, istraživačkih radova, adekvatne pohrane, zaštite i izlaganja umjetnina od tekstila te suradnje stručnjaka iz različitih područja, kao i uspješno djelovanje „Tekstiloteke“ u sklopu Hrvatskog restauratorskog zavoda kao mjesta pohrane povijesnog tekstila.
           
Kako je potrebno naglasiti i važnost pravilnog i redovitog vođenja dokumentacije tijekom izvođenja različitih radova na umjetninama od tekstila (popis umjetnina, ulaz i izlaz umjetnine, programi dokumentacije, baze podataka, radni formulari, izvješća o izvršenim radovima, razne tehnike snimanja umjetnine, i sl.) tema ovogodišnjeg skupa bit će vođenje dokumentacije o umjetninama od tekstila, prikazano na konkretnim primjerima. Predavanja su namijenjena konzervatorima, restauratorima, stručnjacima iz Ministarstva kulture, kustosima, članovima religijskih zajednica, studentima i profesorima sa srodnih fakulteta.
 
Službeni jezik skupa je hrvatski.
 
Rok za prijavu prisustvovanja skupu i predaju cjelovitih tekstova izlaganja ili sažetaka je srijeda 11.5.2011.
 
Kontakt osoba za stručni dio organizacije skupa je Sandra Lucić Vujičić, tel. +385 (0)1 4886 955, e-mail svujicic@h-r-z.hr, a za pitanja tehničke organizacije Iskra Karniš Vidovič, tel. +385 (0)1 4693 870, faks +385 (0)1 4683 289 e-mail ikarnis@h-r-z.hr.
 
Detaljne informacije, program skupa, prijavnica i upute za autore predavanja dostupni su na internetskoj stranici Hrvatskog restauratorskog zavoda www.h-r-z.hr