Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Život bez ilustracije'

U Galeriji ULUPUH, u srijedu, 20. travnja, u 19 sati, otvara se izložba pod nazivom 'Život bez ilustracije'. Autorica izložbe Sanja Šantak, pozvala je kolege ilustratore da svojim 'jezikom' - ilustracijama, karikaturama, stripovima ali i drugim medijima komentiraju svijet u kojem je sve manje prostora za ilustraciju kao važan dio naše svakodnevice. Izložba ostaje otvorena do 27. travnja.
vrijeme: 20.04.2011. 19,00
mjesto: Zagreb; Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14
url: http://www.ulupuh.hr
Četrnaest autora odazvalo se pozivu, svojim radovima artikulirajući mišljenja na temu života sa ilustracijom ili bez nje: Marina Braović Hajdarović, Dino Idrizbegović, Dražen Jerabek, Melita Kraus, Boris Ljubičić, Jagoda Marović-Sinti, Ivan Pahernik, Davor Pavelić, David Peroš Bonnot, Sanja Pribić, Vančo Rebac, Hanibal Salvaro, Sanja Šantak i Manuela Vladić-Maštruko.

Oni su svojim radovima, ali i pratećim komentarima, iznijeli svoja poetska, duhovita, humoristična ili pak satirička viđenja uloge ilustracije u našim životima. Njihovi će radovi biti izloženi u prve dvije prostorije galerije, dok će, kao komplement njima, u zadnjoj prostoriji biti izložene knjige nagrađene za najbolju ilustraciju na natječaju 'Lice knjige 2010. godine'.



O ilustraciji i položaju ilustratora u Hrvatskoj govoriti će se na samom otvorenju izložbe, kada će udruga 'Knjiga u centru' organizirati tribinu 'Život ilustratora - tu i tamo'. Voditeljica Ana Đokić razgovarati će o prednostima i manama rada hrvatskih ilustratora u Hrvatskoj odnosno inozemstvu, sa gostima ilustratorima: Marselom Hajdinjak, Tomislavom Zlatićem, Zdenkom Bašićem, Davidom Perošem, Ivanom Gregovom i drugima.