Preskočite na glavni sadržaj

Mlade dizajnerice među finalistima 'Hiiibrand-a 2010'

Na Međunarodnom natječaju za dizajn logotipa 'Hiiibrand 2010', koji organizira i provodi kineski časopis New Graphic, između mnoštva radova iz više od 60 zemalja i regija širom svijeta, za finale je izabran autorski rad mladih hrvatskih grafičkih dizajnerica iz kreativnog tima Babushke - Tine Bauer, Marije Juze i Gordane Pavlek iz Zagreba.
mjesto: Kina
url: http://babushke.com
Međunarodni stučni žiri u sastavu: Wally Olins (Velika Britanija), Joe Duffy (SAD), Boris Ljubičić (Hrvatska), Min Wang (Kina) i Tommy Li (Hong Kong) odabrao je za finale 202 logotipa, od kojih su 164 iz profesionalne i 38 iz studentske kategorije. 

Među odabranim radovima je i logotip - dizajn pakovine vina, rad mladih hrvatskih grafičkih dizajnerica iz kreativnog tima Babushke, koje se primarno bave vizualnim komunikacijama i grafičkim dizajnom te razvijanjem promotivnih strategija za klijente. Članice su i stalne suradnice udruga UBU (udruga bivših učenka ŠPUD-a) i Sintoment (udruga za multimedijalnu umjetnost i afirmaciju kulture), te Neformalnog saveza Organizam. U travnju 2011. Međunarodni stručni žiri će izabrati zlatnu, srebrnu i brončanu nagradu te ostale posebne nagrade. Nagrađeni radovi bit će objavljeni u časopisu New Graphic.