Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje litvanskog fotografa Mindaugasa Kavaliauskasa

U petak, 8. travnja, u 11 sati, Katedra za fotografiju ADU u Zagrebu, ugostiti će litvanskog fotografa Mindaugasa Kavaliauskasa, kustosa i ravnatelja Kaunas Foto Festivala. Predstaviti će festival Kaunas Photo, suvremenu litvansku fotografsku scenu, te govoriti o svojim fotografskim i kustoskim iskustvima. 
 
vrijeme: 08.04.2011. 11 sati / 17 sati
mjesto: Zagreb; ADU (soba 16), Trg maršala Tita 5 / Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 7
url: http://www.javamuseum.org/
Istoga dana, u 17 sati, g. Kavaliauskasbit će u Galeriji ULUPUH, u Tkalčićevoj 14, biti na raspolaganju za neformalno druženje i pregled portfolia hrvatskih fotografa. Zainteresiran je upoznati hrvatsku fotografsku scenu, a autori mogu dobiti priliku u budućnosti za predstavljanje svojih umjetničkih projekata na festivalu Kaunas Photo.

Oba su dogadjanja  otvorena za javnost i ne naplaćuju se.

Zainteresirani umjetnici i fotografi, koji g. Kavaliauskasu žele predstaviti svoj portfolio u Galeriji ULUPUH, trebaju se predbilježiti e-mailom na:katedrafotografije@gmail.com

Mindaugas Kavaliauskasje fotograf, profesor, izdavač knjiga o fotografiji te utemeljitelj Kaunas Foto Festivala u Kaunasu, Litva. Studirao je na  Kaunas Photo Art School, Vytautas Magnus University Arts Faculty (Lithuania), Ecole Nationale de la Photographie (Arles, France), Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts (Paris, France), University of Lausanne (Switzerland), imao stipendiju na Musee de l'…lysee (Lausanne, Switzerland). Njegove su fotografije izlagane na izložbama i festivalima u Europi, Americi, Kini, Australiji. Uz organiziranje izložbi u okviru Kaunas foto festivala, Mindaugas Kavaliauskas je bio kustos brojnih projekata za festivale fotografije i česti je član stručnih žirija za portfolije na Festivalima u Europi, Americi i Australiji. Godine 2004. utemeljio je Kaunas Photo festival, prvi godišnji foto festival sa najduljom tradicijom u Baltičkim zemljama. 23. kolovoza ove godine otvoriti će se njegovo 8. izdanje unutar kojeg će se predstaviti brojni fotografi, kustosi i stručnjaci za fotografiju iz cijelog svijeta.