Preskočite na glavni sadržaj

'Mozaik knjiga' predstavila novu biblioteku 'Priča na dar'

Izdavačka kuća "Mozaik knjiga" predstavila je jučer svoju novu biblioteku 'Priča na dar', u kojoj, u malom formatu i platnenom uvezu prigodnom za darivanje, objavljuje priznate hrvatske autore, u prvom kolu djela Mire Gavrana, Julijane Matanović, Sanje Pilić i Pavla Pavličića.
mjesto: Zagreb
url: http://www.mozaik-knjiga.hr
Pokretanje biblioteke s izdanjima nesvakidašnjeg formata i luksuznih platnenih korica, urednik biblioteke Zoran Maljković objašnjava kao odgovor na trend da se knjige ponajviše kupuju kako bi se nekome darovale.
 
Maljković smatra kako će 'lijepe darovne knjige' iz nove biblioteke biti prepoznate kao potencijalni dar za različite prigode, unatoč tome što je zbog platna na koricama njihova cijena viša od uobičajene za tako mali format.
 
Sanja Pilić, kojoj je u toj biblioteci objavljena knjiga 'Mala torba, velika sloboda', rekla je da je za tu zbirku izabrala svoje nagrađivane i ponajbolje priče, od starijih i ozbiljnijih do novijih i duhovitijih, a prednost im je što se u njima pronalaze mnoge žene.
 
Autorski izbor priča napravila je i Julijana Matanović za knjigu 'Cic i svila', u koju je uvršteno 19 priča iz više njezinih knjiga, a najviše iz uspješnice 'Zašto sam vam lagala'.
 
Biblioteka donosi još Gavranove knjige 'Kafkin prijatelj' o Maxu Brodu i Franzu Kafki te ženama koje su obilježile njihove živote te knjigu 'Judita', ljubavnu priču o mladoj ženi motiviranu Biblijom, koja je u deset godina imala devet izdanja i 12 prijevoda.
 
Po riječima Mire Gavrana, te su dvije knjige tematski različite, no zajedničko im je što je u glavnu priču upletena i ona emotivna.
 
Peta knjiga u prvom kolu je Pavličićeva 'Dobri duh Zagreb'", prema kojoj je nastao scenarij za fim 'Ritam zločina'. Riječ je o zbirci pripovjedaka iz serije knjiga kojima se Pavličić afirmirao kao pisac krimića.

Naslovnice svih knjiga ilustrirao je Tomislav Torjanac, danas jedan od najuspješnijih hrvatskih ilustratora.
(Hina