Preskočite na glavni sadržaj

Dvornikovi dani

Od ove godine u Splitu se pokrećr manifestacija 'Dani Borisa Dvornika', posvećena velikom splitskom glumcu preminulom prije tri godine. Ove će godine iznimno ‘Dani Borisa Dvornika’ biti u rujnu, a ubuduće će se ta manifestacija vezati uz rođendan velikoga glumca 16. travnja.
mjesto: Split
Glazbena mladež sastavila je program koji bi se ubuduće trebao održavati na Dvornikov rođendan 16. travnja, a uz predavanja, projekcije filmova i kazališne predstave prikazivat će se epizode još neobjavljenog Dvornikova dokumentarca, svojevrsne autobiografije za koju je sam napisao scenario i snimao je do smrti.

− Grad Split voljan je prihvatiti naš projekt i sufinancirati ga, a do sljedećeg bismo tjedna već trebali znati s kolikim iznosom. Dogradonačelnica je kazala da je šteta da ovakav projekt nije i prije pokrenut. Ove ćemo godine, budući da je vremena malo, na Dvornikov rođendan medijima predstaviti čitav program, a on će se održati u jesen, prije početka kazališne sezone.

Od iduće godine trebao bi se ustaliti oko 16. travnja i trajati nekoliko dana − kazala je ravnateljica Glazbene mladeži Split Gordana Lesić. Na sastanku s Anđelkom Visković uz nju su bili i predsjednik Glazbene mladeži Marijo Krnić, Dvornikova kolegica, glumica Zoja Odak i književnik Jakša Fiamengo. J. Parić

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr