Preskočite na glavni sadržaj

Roberto Cimetta Fund – poziv za mobilnost

Roberto Cimetta Fund pokreće program za mobilnost (Mobility Funding Programme) za 2011. godinu. Program uključuje opći fond i specifične linije financiranja za umjetničku i kulturnu mobilnost u euro-mediteranskoj regiji.
url: http://www.cimettafund.org
Opći fond otvoren je za putne stipendije za sve destinacije, usuglašene s kriterijima Roberto Cimetta Fund-a, umjetničke discipline ili smjerove mobilnosti. Opći fond funkcionira na godišnjoj razini.

Kriteriji Roberto Cimetta Fund-a:
- cilj putovanja izravno ili neizravno mora pokazivati potencijal za konstruktivni i dugoročni utjecaj na umjetnički sektor na Mediteranu. To znači da putovanje mora doprinijeti vlastitoj izgradnji kapaciteta, koji može rezultirati umrežavanjem umjetnika i operatera u vlastitoj zemlji ili regiji, kako bi se održavala, obnavljala i razvijala suvremena umjetnost;
- putovanje se mora odvijati nakon datuma idućeg izbora;
- profil kandidata.

Nacionalnost i dob nisu zapreka za prijavljivanje. Područja: izvođači, kreativci, pedagozi, kulturni organizatori, administratori, voditelji projekata.

Prihvaćaju se prijave pojedinaca, a ne organizacija. Samo 3 člana grupe mogu se prijaviti za stipendiju za isti projekt. Nositelj stipendije može se prijaviti samo 2 puta. Kandidati moraju odabrati najjeftiniji oblik prijevoza, te za samo jednu povratnu međunarodnu kartu i troškove vize.

Datumi:
- 18. travanj 2011. (rok prijave je 25. ožujka 2011.)
- 13. lipanj 2011. (rok prijave je 22. svibnja 2011.)
- 16. rujan 2011. (rok prijave je 26. kolovoz 2011.)