Preskočite na glavni sadržaj

PLAYlista – premijera u MM centru

PLAYlista – premijera u MM centru
Nu:Write Theatre Festival, festival nove drame, koji je svoje prvo uspješno izdanje imao u studenome prošle godine, nastavlja s novim kazališnim projektima u suorganizaciji s Kulturom promjene, a prvi na redu je 'PLAYlista': omnibus od 9 kratkih drama na temu glazbe Novog vala, koji će premijeru doživjeti 8. ožujka, u MM Centru zagrebačkog SC-a.
vrijeme: 08.03.2011.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.msu.hr
Glazbeni hitovi Haustora, Azre, Zabranjenog pušenja, Idola i EKV-a tako će po prvi put dobiti i svoje kazališno utjelovljenje.

Nu:Write nastavlja osvježavati domaću kazališnu scenu nekonvencionalnim predstavama, jer 'PLAYlista' je nastala kao spoj tekstova mladih neafirmiranih pisaca pristiglih putem natječaja, kao i onih naručenih od već uspješnih pisaca. Svima je zadatak bio isti - da izaberu svoju omiljenu pjesmu iz perioda jugoslavenskog Novog vala i napišu kratku dramu inspiriranu njome, ali u trajanju ne dužem od same pjesme. Uprizorenja njihovih drama nastat će intenzivnim radom u svega pet dana.

U području glazbe i umjetnosti to je vrijeme u kolektivnom pamćenju ostalo upamćeno kao 'zlatno doba' baš zato jer odonda nismo imali bendove poput Azre, EKV-a, koji su govorili istinu, bez straha, stvaraoce koji su, unatoč tome što su živjeli pod režimom, svoju kreativnost ispoljavali gdje god su stigli i stalno u tome probijali granice, svoje sredine i svoje vlastite. Taj period i danas objedinjuje mlade na Balkanu kroz zajedničko naslijeđe. Tko zna, možda je scena spremna za novi Novi val, kazao je glumac Marko Cindrić, umjetnički direktor Nu:Write Festivala i idejni začetnik predstave 'PLAYlista'.