Preskočite na glavni sadržaj

Premijera 'Spektakluka' u Kerempuhu

U satiričkom kazalištu Kerempuh, 26. velječe, premijerno je izveden 'Spektakluk', autora Tarika Filipovića, Renea Bitorajca i Zorana Lazića.
vrijeme: 26.02.2011.
mjesto: Zagreb; Satiričko kazalište Kerempuh
url: http://www.kazalistekerempuh.hr
Režiju također potpisuju Filipović i Bitorajac, koji su i glumački ansambl.

Kako se ističe u programskoj knjižici predstave, njih dvojica, ove godine scenaristički pojačani Lazićem, napravili su novu, modernu i drugačiju predstavu, u kojoj se na njihov prepoznatljiv način osvrću na vrijeme u kojem živimo - vrijeme reality showa, paparazza, izvrnutog sustava vrijednosti, kompjuterizacije i modernizacije, tehnološkog napretka, učestalog pucanja brakova te sve stresnije prolaznosti.

Predstava ukazuje na velike promjene u načinu života koje su se dogodile u posljednjih 20 godina zbog kojih je danas život teško zamisliti bez Interneta, mobitela, digitalnog foto aparata i piva u plastičnoj ambalaži, kaže se u programskoj knjižici.

Objašnjava se i naziv predstave: spektakl je javni događaj ili priredba, u kojoj sudjeluje velik broj izvođača s naglašenim vanjskim efektima u koje je utrošeno mnogo novca, a dodatak 'luk' pojačava negativno značenje kao kod riječi prostakluk, bezobrazluk, seljakluk i lopovluk.

Autori svoju predstavu definiraju kao glazbeno -scensko -komično -tragični spektakl s naglaskom na luk, za starije od 12 godina.

Scenograf je Aljoša Paro, kostimografkinja Vedrana Rapić, design svjetla potpisuje Aleksandar Mondecar, video Tomislav Rukavina, glazbu Tihomir Preradović i David Vurdelja, a koreografiju također Bitorajac i Filipović.
(Hina