Preskočite na glavni sadržaj

Rachlinov festival 2011

Rachlinov festival 2011
U Dubrovniku će se, od 27. kolovoza do 8. rujna ove godine, jedanaesti put održati Festival komorne glazbe Julijan Rachlin i prijatelji.
vrijeme: 27.08.2011.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.julianrachlin.hr
Kako je na konferenciji za novinare rekao umjetnički ravnatelj i osnivač tog festivala Julijan Rachlin, on će opet ugostiti ugledne svjetske glazbenike i izvođače komorne glazbe. Tako će nastupiti Mischa Maisky, Janine Jansen, Ita Margolan, Martin Grubinger, orkestar Academy of St. Martin in the Fields te mnogi drugi umjetnici. I ove će godine na festival stići svjetske filmske zvijezde sir Roger Moore i John Malkovich.

Na otvorenju festivala 27. kolovoza nastupit će Beogradski filharmonijski orkestar kojim će, kako je najavljano, ravnati jedan od najpoznatijih svjetskih dirigenata Zubin Mehta. Beogradska filharmonija izvest će s Julijanom Rachlinom violinski koncert Johannesa Brahmsa te Brahmsovu Drugu simfoniju. Kao i prijašnjih godina, i ove će se sezone održati poklon-koncert za Dubrovčane 4. rujna u crkvi sv. Ignacija na Jezuitima.

Festival će završiti atraktivnim programom u Kneževu dvoru - humoreskom koju će uz glazbenike izvesti sir Roger Moore. I ove će se godine 4. rujna igrati humanitarna utakmica pod okriljem UNICEF-a, a sudjelovat će poznati nogometaši iz Hrvatske i svijeta.

Kako je istaknula predsjednica uprave Kulturne institucije Julijan Rachlin i prijatelji, Elisabeth Thausing, i ovogodišnji festival programskim konceptom, izborom najpoznatijih svjetskih izvođača i pomno osmišljenim repertoarom dokazuje svoj međunarodno priznati ugled te nudi jedinstven spoj vrhunske glazbene umjetnosti i branda Dubrovnika - svjetskog odredišta izvrsnosti.

(Hina)