Preskočite na glavni sadržaj

Projekti uz 300. obljetnicu rođenja Ruđera Boškovića

U Dubrovniku je održan sastanak radne skupine za obilježavanje 300. godišnjice rođenja Ruđera Boškovića, na kojem su predstavljeni i projekti brendiranja Ruđera Boškovića. Ravnateljica Instituta Ruđer Bošković dr. Danica Ramljak izvijestila je nazočne o razvoju nacionalnog programa obilježavanja ove značajne obljetnice
Projekt brendiranja Ruđera Boškovića pod nazivom 'Ruđer Bošković - genij 18. stoljeća' osmislile su djelatnice Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać i Julijana Antić-Brautović, a cilj mu je podići svijest o Boškovićevu značaju na hrvatskoj ali i svjetskoj razini. Dubrovački muzeji će u suradnji s Državnim arhivom i dubrovačkim knjižnicama postaviti izložbu koja će prezentirati Boškovićev lik i djelo, a međunarodno će se promovirati u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika.

Kako je kazala ravnateljica Instituta Ruđera Boškovića Danica Ramljak središnja proslava održat će se od 29. svibnja do 2. lipnja u Dubrovniku, gdje će biti održan simpozij na temu 'Od Ruđera Boškovića do danas - što su Hrvati dali svjetskoj znanstvenoj baštini'. Također, od 9. do 11. lipnja u Dubrovniku će se održati i okrugli stol na kojem će uz hrvatske znanstvenike sudjelovati i predstavnici Svjetske banke.

(Hina)