Preskočite na glavni sadržaj

Bijela oktava

Bijela oktava
U petak, 17. prosinca, Zagrebačka filharmonija održala je tradicionalni Božićni koncert, na zadovoljstvo brojnih ljubitelja dobre glazbe. Publika je uživala u izvedbama Puccinijeve Mise i najljepših hrvatskih božićnih pjesama. Glazbene poslastice nastavljaju se 29. prosinca,  na 'balu iz snova' - Filharmonijskom balu Zagrebačke filharmonije.
vrijeme: 29.12.2010.

Za sve ljubitelje prvoklasnih glazbenika i vrhunske glazbe, ovo je bio koncert koji se jednostavno nije smio propustiti. Jedinstvena koncertna večer u petak 17.12. - obojena 'snježnim tonovima' Bijele oktave - pružila je 'bezbroj glazbenih doživljaja' za puno lijepih uspomena.

Prvorazrednim vokalnim umijećem uveličala su je tri prava majstora glazbene scene: Ljubomir Puškarić i Ivica Šarić, te ugledni čileanski tenor Felipe Rojas Velozo, koji je u posljednji trenutak zbog bolesti zamijenio Tomislava Mužeka. Zagrebačku filharmoniju i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić sigurnom je rukom vodio mladi maestro međunarodne karijere Ivan Repušić.

U nezaboravnom 'božićnom ozračju'dupkom puna dvorana uživala je u eteričnim atmosferama skladbe Messa di Gloria talijanskog majstora Giacoma Puccinija, a potom je uslijedio prekrasni niz najljepših hrvatskih božićnih pjesama od Svim na zemlji i O Betleme do U se vrime godišća i Radujte se narodi. Na poziv maestra Repušića, solisti, Filharmoničari i Goranovci - ali i svi prisutni u dupkom ispunjenoj dvorani, u dodatku su zajednički otpjevali Tihu noć i Narodi nam se. Bio je to veličanstveni finale ove prekrasne glazbene večeri!

Koncert dobrotvornog karaktera održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr.sc. Ive Josipovića - u povodu 20. obljetnice obnove rada Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Prikupljena sredstva namijenjena su stipendiranju studenata slabijeg imovinskog stanja u sklopu Fonda Ivo Andrić - Vladimir Prelog HKD-a Napredak. Blagdanskim glazbenim prigodama, međutim, tu nije kraj! Jer do kraja kalendarske godine brojne ljubitelje dobre glazbe Zagrebačka filharmonija nagrađuje s još jednom pravom glazbenom poslasticom. U srijedu 29.12. u 20 sati nazdravit ćemo Staroj i pozdraviti Novu 2011. godinu. Dođite i uživajte na 'balu iz snova' - na Filharmonijskom balu Zagrebačke filharmonije!