Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Crvene ruže'

Svečana premijera nove komične predstave Epilog teatra - 'Crvene ruže' Aldo de Benedettija, u režiji Ivane Peroš, održat će se u subotu, 11. prosinca. na novoj kazališnoj sceni Teatroteka (Kordunska 1, Kinoteka). U predstavi igraju Marijana Mikulić, Željko Šestić, Alan Katić i Vesna Ravenšćak, a početak je u 20 sati.
vrijeme: 11.12.2010. 20,00
mjesto: Belgrade, Serbia
url: http://www.eks-scena.hr/
Duhovita i šarmantna komedija talijanskog pisca koja govori o braku, prijateljstvu, skrivenim strastima, tajnim ljubavima, ljubomori i sitnim intrigama u životu u dvoje. Mali nesporazum i obmana, zbog naizgled banalnog uzroka, postaje nezaustavljiva lavina zapleta, zabuna i komičnih situacija koje kulminiraju raskidom braka, ali naposljetku i sretnim završetkom.

Zanimljiva zbog univerzalne i svevremenske tematike koja ne gubi na aktualnosti kroz vrijeme nego nam, dapače, potvrđuje jedinstvenu atmosferu bračnih odnosa, letargije koja se javlja u njima i neobičnih spona prijateljstva.
 
Okupljajući na svojim projektima ponajbolje zagrebačke glumce, Epilog Teatar profilirao se u smjeru njegovanja teatra koji će svojim tekstualnim predlošcima posredno ili neposredno reflektirati našu društvenu stvarnost, oslobađajući prostor kreativnosti prvenstveno za glumce, a potom i za redatelje i ostale sudionike kazališnog procesa.

Postavljanjem naslova 'Crvene ruže' Epilog Teatar nastavio je ciklus stranih autora započet predstavama 'Otvarač za konzerve' Victora Lanoux, 'Velika zvjerka' Rogera Rueffa i 'Zbrka' Erica Chappella. Tekst se uklapa u prvotnu nakanu kazališta da njeguje tip “glumačkog teatra”  odabirom tekstova dramskog i komediografskog predznaka koji nastoje spojiti komunikativnost i umjetničku uvjerljivost, koji će razveseliti kazališnu publiku i zadovoljiti kazališnu kritiku.
 
Reprize komedije 'Crvene ruže' 28. i 29.siječnja. i 5. veljače.2011.godine s početkom u 20,00 sati.