Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje projekta Transwarp/ E-scena

Danas, 7.prosinca, u Zagrebačkom plesnom centru, u 17, 18 i 19 sati, u organizaciji Eksperimentalne slobodne scene održat će se prezentacija projekta Transwarp/ e-scena. Koordinacijski tim E–scene čine Selma Banich, Sandra Banić Naumovski, Maja Marjančić, Željka Sančanin i Zrinka Užbinec.

vrijeme: 07.12.2010. 17,00, 18,00, 19,00
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://plesnicentar.info
E-scena (elektronska scena) je projekt Eksperimentalne slobodne scene zamišljen kao novi elektronski, virtualni scenski prostor odnosno virtualni prostor za prezentaciju i izvedbu.

Transformacija materijalnog kazališnog prostora u virtualni izvedbeni prostor predstavlja novi oblik institucije kazališta koje sadržava sve njegove značajke, ali i dodane vrijednosti sadržane u prednostima online egzistiranja. e-scenu će sačinjavati: predvorje, deset dvorana za predstave (5 virtualnih dvorana i 5 dvorana za live streaming predstava iz konkretnih prostora), galerija s fotografijama, arhiva i medijateka.

Cilj dizajna je stvoriti potpuno novu vizualnost kazališta, drugačiju od onog materijalnog, ograničenog realnim mogućnostima izvedbe prostora. Program će se raditi na godišnjoj bazi, u dogovoru s partnerskim/koproducentskim umjetničkim organizacijama i samostalnim umjetnicima.