Preskočite na glavni sadržaj

Riječka premijera filma Majka asfalta

Riječka premijera najnovijeg filma Dalibora Matanića Majka asfalta održava se u četvrtak, 9. prosinca, s početkom u 20 sati, u Art-kinu Croatia. Premijeri će prisustvovat redatelj Dalibor Matanić, glavna glumica Marija Škaričić te ostala filmska ekipa.
vrijeme: 09.12.2010. 20,00
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org

'Majka asfalta' je priča o Mare (Marija Škaričić) i Janku (Janko Popović Volarić) čiji se mladi brak raspada. Mare će biti primorana krenuti u avanturu s njihovim sedmogodišnjim sinom Brunom po hladnim zagrebačkim ulicama i jednu pomoć će im pružiti usamljeni zaštitar Milan (Krešimir Mikić) koji cijeli život žudi za ljubavlju i obitelji.

Film je nagrađen za najbolji scenarij na Balkan Film Fondu Thessaloniki IFF 2009., na Pula Film Festivalu 2010., Marija Škaričić je dobila Zlatnu Arenu za najbolju glumicu, a međunarodnu premijeru imao je ove godine na Pusan Film Festivalu.

 


Dalibor Matanić redatelj je filmova 'Fine mrtve djevojke', 'Tulum', 'Kino Lika', 'Volim te', 'Sto godina slave'...

Njegov prvi igrani film 'Blagajnica hoće ići na more' (2000.) na Festivalu hrvatskog filma 'Pula 2000' nagrađen je Zlatnim Arenama za glavnu žensku ulogu, sporednu žensku ulogu, najbolju montažu te nagradom "Breza" za najboljeg režisera debitanta. Na festivalu u Cottbusu dobio je nagradu za najboljeg europskog redatelja debitanta.

Njegov moto je 'radim skupe reklame i jeftine filmove' kao jedini mogući oblik djelovanja i preživljavanja u Hrvatskoj.