Preskočite na glavni sadržaj

Video projecije i izložba u Art radionici Lazareti

Danas, 2. prosinca, u dubrovačkoj Art radionici Lazareti, u ciklusa 'Domaći rad – Konzultacije', održat će se projekcija video uradaka Igora Knezovića i Stjepa Kaleba, a u 21 sat otvara se izložba fotografija 'Madelaine' studenata ACMT-a u Dubrovniku, nastalih u sklopu kolegija Vizualne sociologije koji vodi Vanda Bazdan, na temu urbanog iskustva. Izložba se može pogledati do 9. prosinca.
vrijeme: 02.12.2010. 19,00
mjesto: Dubrovnik; Art radionica Lazareti, Frana Supila 8
url: http://www.arl.hr
Domaći rad – Konzultacije zamišljene su kao neformalni vid umjetničke prezentacije tj. kao dijalog i razmjena ili konzultacija ideja, razumijevanja, problema, znanja i sl. s publikom, drugim umjetnicima, članovima ARL i svima zainteresiranima. Autori sami biraju formu i temu svoga nastupa, od radova na kojima upravo sada rade, radova i ideja koje nikada nisu realizirali ili do onih radova kojima nisu zadovoljni, ili pak onih koje i sami obožavaju.
 
- 19, 00 sati - video filma Igora Knezovića 'Recesija' / drama u tri dana
prvi dan: Nevrijeme
drugi dan: Zatišje
treći dan: Pretežno sunčano



- 20, 00 sati  - Stjepo Kaleb 'Žuti taksi'
'Otkako sam stigao u New York 1986. pa sve do odlaska iz njega 2008. 'Žuti taksi'/ Yellow Cab/ je za mene predstavljao samu bit New Yorka, bit grada ... svakodnevni urbani detalj, uvijek prisutan, u svakom momentu života. U NY bi rekli '24/7' tj. dvadeset četiri ure / svaki dan. Tu žutu boju, mrlju, 'žutu pokretnu sjenu' ne možete ne vidjeti, propustiti, ignorirati jer vam je stalno u oku...usađena u memoriji, jer je dio ritma grada. Ovom serijom fotografija htio sam pokazati taj gradski ritam koji 'Žuti Taxi' nosi... koji čini New York. Stjepo Kaleb