Preskočite na glavni sadržaj

Five people

Five people
Plesna predstava Five people, ostvarena u sklopu projekta Connections, pod mentorstvom Dirka Pauwelsa, na programu je 9. i 10. prosinca, u velikoj dvorani teatra &TD, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 09.12.2010. 20,00
mjesto: Zagreb; ITD; Savska 25
url: http://www.sczg.hr
Autori i izvođači: María Jerez Quintana, Min Kyoung Lee, Phil Hayes, Hanneke De Jong, Jean-Baptiste Veyret-Logerias
Produkcija: CAMPO, Gent/ koprodukcija Connections

Predstava Five people pokušava uvesti eksperimentalni način rada, podijeljen u pet faza. U prvoj fazi umjetnik radi sam, razvijajući solo komad, maksimalne dužine 15 minuta. Nakon što je solo završen, drugi umjetnik, koristeći rezultat rada prvog, zajedno s njim stvara sljedeći 15-minutni dio, koji potom koristi treći umjetnik…

Projekt Connections realizirao se kao transkulturni i interdisciplinarni mentorski program u kojemu je šest etabliranih i iskusnih redatelja mentoriralo izvedbene projekte (kazališno djelo, performans ili kazališna instalacija) šest mlađih i neafirmiranih umjetnika. Osnovni cilj projekta je jačanje komunikacijskog procesa između različitih generacija kazališnih umjetnika i različitih kazališnih stilova te otvaranja diskusije o promjenama i stalnostima u kazališnom svijetu.

Connections je, na taj način, producirao cijeli ciklus novih transnacionalnih projekata mladih umjetnika iz različitih zemalja i kulturnih pozadina koji su predstavljeni na europskoj razini, prije svega na festivalu Spielmotor.

Kultura promjene u projektu sudjeluje kao suorganizator i koproducent, dok je voditeljica Kulture promjene, pomoćnica ravnatelja SC-a za kulturu te kazališna autorica i redateljica Nataša Rajković, jedna od mentorica u projektu uz Anne Viebrock, Kirsten Dehlholm, Meg Stuart, Tima Etchellsa i Dirka Pauwelsa.