Preskočite na glavni sadržaj

Cvitešić nominirana među pet najboljih europskih glumica

Cvitešić nominirana među pet najboljih europskih glumica
Hrvatska glumica Zrinka Cvitešić, nakon glasanja 2.200 članova Europske filmske akademije, nominirana je u kategoriji Najbolje europske glumice 2010., za ulogu Lune u filmu 'Na putu', redateljice Jasmile Žbanić.
mjesto: Estonija, Tallinn
url: http://www.havc.hr
Uz Zrinku Cvitešić, ostale četiri nominirane glumice su: njemačka glumica Sibel Kekill za ulogu u filmu 'When we leave' redatelja Feoa Aladaga, britanska glumica Lesley Manvile za ulogu u filmu 'Another Year' redatelja Mikea Leigha, austrijska glumica Sylvie Testud za ulogu u filmu 'Lourdes' redateljice Jessice Hausner i nizozemska glumica Lotte Verbeek za ulogu u filmu 'Nothing Personal' redateljice Urszule Antoniak.

Nakon nagrade Shooting Stars za jednu od najperspektivnijih europskih glumica na ovogodišnjem Berlinaleu te nagrada za najbolju glumicu na festivalima u Puli, Aleksandriji, Herceg Novom i Prištini, Zrinki Cvitešić je nominacija za Europsku filmsku nagradu 2010. svakako vrhunac svega što je u posljednjih godinu dana postigla s filmom 'Na putu'. Dobitnici nagrada u svim kategorijama Europske filmske akademije bit će objavljeni na svečanoj dodjeli u Tallinnu, u Estoniji, 4. prosinca.
Izvor: www.havc.hr