Preskočite na glavni sadržaj

Vizualna kultura i identitet - predavanje

U sklopu projekta 'Vizualna kultura i identitet', u utorak, 26. listopada, u 20 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka, održat će se predavanje 'Grad, vizualna mjesta sjećanja, mjesta memorije'. Autorica i voditeljica projekta je dr.sc. Senka Božić-Vrbančić.
vrijeme: 26.10.2010. 20,00
mjesto: Sotherans, London, Croatia
url: http://www.franceslincoln.com/
Projekt se bavi problematikom vezanom uz konstrukciju raznih vidova identiteta. Sudionici/e će osim upoznavanja s osnovnim određenjima vizualne kulture raditi istraživanja o ‘gradu i vizualnom identitetu’. Ovaj projekt će istražiti i problematizirati razna mjesta u gradu Zagrebu, s fokusom na vizualno i ulogu kulturnih memorija.

U Hrvatskoj ima mnogo umjetnika, aktivista, studenata i samostalnih istraživača koji se bave istraživanjem i uključivanjem vizualnog u svoj istraživački rad. Ovaj projekt povezuje i potiče njihovu međusobna suradnju. Ispreplitanjem različitih predavanja i radionica projekt propituje različite teme povezane s vizualnim istraživanjem, potiče aktivnu interakciju i suradnju različitih disciplina sa širom društvenom zajednicom.