Preskočite na glavni sadržaj

Krk - festival eksperimentalnog filma i videa

Krk - festival eksperimentalnog filma i videa
(D)FEFV, festival eksperimentalnog filma i videa, održava se 2. i 3. listopada u Galeriji Decumanus u Krku. Cilj Festivala je, u svom prvom izdanju, publici predstaviti na ovim prostorima rijetko prikazivanu eksperimentalnu film/video-art produkciju nadopunjenu ostalim žanrovskim i stilskim hibridima.
vrijeme: 02.10.2010.
mjesto: Krk; Galerija Decumanus
url: http://www.vimeo.com/groups/dfefv

Riječ je o događanju međunarodnog karaktera koje teži iniciranju međukulturnog dijaloga, otkrivajući domaćoj publici, pored ostalog, atraktivan presjek inozemnog eksperimentalnog filmskog i video stvaralaštva. Za prvo izdanje (D)FEFV-a natječaj je raspisan početkom 2010., da bi krajem kolovoza njegova organizacija bila bogatija za šezdesetak uradaka (što predstavlja selekciju od devedesetak pristiglih), i to u rasponu od čisto vizualnih/audio istraživanja, eksperimentalnih dokumentaraca, neobičnih promo i muzičkih spotova, animacije, igranih kreacija, montirane dokumentacije performansa, pa sve do nekolicine fotografskih impresija.

Osim što je okupio eksperimentalne filmaše različitih generacija, ali i estetika, s područja čitave Hrvatske, značajan dio festivalskog programa pripao je i autorima iz Francuske, Izraela, Japana, Njemačke, Poljske, Portugala, Španjolske, Ukrajine i Velike Britanije. Čast da otvori prvo izdanje (D)FEFV-a pripala je mladom poljskom autoru Piotru Krzymowskom čiji su visokoestetizirani radovi 'Being Unable to Obtain the Redness of Hibiscus', 'Artist Eats the Flower', te 'Color Invention', od strane organizacijskog tima jednoglasno proglašeni vizualno i konceptualno najpotpunijima. Organizaciju prvog (D)FEFV-a potpisuje uz financijsku potporu Grada Krka. Festival eksperimentalnog filma i videa održati će se 02. i 03. listopada 2010. u prostoru krčke Galerije Decumanus. Samo otvaranje predviđa se u subotu 02. listopada s početkom u 11.00 sati, a na natječaj pristigli radovi moći će se tijekom spomenutog vikenda razgledati u periodu između 11.00 i 20.00 sati.

 

T. Raumschmiere — The game is not over (featuring Miss Kittin) from Siko Namias on Vimeo.
 

Organizacijski tim festivala ovom prilikom poziva sve autore željne sudjelovanja na drugom izdanju (D)FEFV-a, da svoje filmske/video eksperimete, zaključno do 10. kolovoza 2011., dostave na sljedeće adrese:

Lena Feanolić, Mate Balota 18, 51500 Krk
ili Igor Gržetić, Slavka Nikolića 38b, 51500 Krk.

Uvjeti natječaja: radovi moraju biti dostavljeni u DVD-Video formatu; trajanje rada nije ograničeno; jedan autor može sudjelovati s najviše pet radova; radove mora pratiti kratka biografija autora, koncept, godina nastanka, trajanje i ime rada; uz rad je potrebno priložiti still-ove iz filma/videa, u jpeg ili tiff formatu; radovi moraju biti dovoljno kvalitetni za javnu projekciju bez dodatne isporuke kopije u visokoj rezoluciji; pristigli se materijali ne vraćaju već oni ostaju dijelom arhive [KUL•]-a.

Kontakt: citezrg@yahoo.com ili torropipi@gmail.com.