Preskočite na glavni sadržaj

Here and Now - Nophoto Collective

Here and Now - Nophoto Collective
'Here and Now', izložba 14 mladih španjolskih umjetnica i umjetnika, otvara se u četvrtak, 16. rujna, u 19 sati, u Galeriji Prsten, HDLU. Radovi kolektiva Nophoto, koji obuhvaća jednu od najaktivnijih grupa na suvremenoj fotografskoj sceni, mogu se razgledati do 30. rujna.
vrijeme: 16.09.2010. 19,00
mjesto: Zagreb; Galerija Prsten, Dom hrvatskih likovnih umjetnika ,Trg žrtava fašizma bb
url: http://www.hdlu.hr
Izložba 'Here and Now' nastaje kao rezultat različitih gledišta okupljenih oko Nophoto kolektiva - kolektiva 14 mladih španjolskih umjetnica i umjetnika: Jonas Bel, Matias Costa, Inaki Domingo, Paco Gomez, Jorquera, Carlos Lujan, Juan Millas / Eduardo Nave, Tanit Plana, Eva Sala, Juan Santos, Carlos Sanva, Marta Soul, Juan Valbuena; koji su istraživali nove i tradicionalne teme kroz svoj rad, analizirajući način na koji se španjolska kultura oblikovala i definirali posljednjih godina.

Teme kojima su okupirani obuhvaćaju sve najaktualnije probleme španjolskog društva danas kao što su ilegalna imigracija, terorizam i borba protiv suše do kulturalnih utjecaja kao što je religija, turizam i sveprisutno pitanje tko je za a tko protiv španjolske 'nacionalne fieste' - koride.   

Nophoto Collective obuhvaća jednu od najaktivnijih grupa na suvremenoj fotografskoj sceni, nagrađena prestižnom Revelacion Award 2006. od Photo Espagna nacionalnog festivala za fotografiju i vizualne umjetnosti. Here and Now je novi projekt nastao tijekom tekuće suradnje između Španjolske agencije za međunarodni razvojnu suradnju (AECID) i instituta Cervantes, koji je usmjeren na promociju španjolske kulture u inozemstvu. Izložba se ističe kvalitetom radova, svježinom i inovacijom, stvorenom od mlade ali iznimno prepoznate grupe španjolskih autorica i autora.    

Kustos izložbe Paco Gomez