Preskočite na glavni sadržaj

Premijera 'Povijesti gledanja' Studija za suvremeni ples

Premijera 'Povijesti gledanja' Studija za suvremeni ples
'Povijest gledanja' nova je predstava redatelja Olivera Frljića i Studija za suvremeni ples, koja će premijerno biti izvedena 15. rujna u Teatru &TD.
vrijeme: 15.09.2010.
mjesto: Zagreb; Teatar &TD, Savska25
url: http://www.ssp.hr

Predstava 'Povijest gledanja' autora Olivera Frljića nastala je u produkciji Studija za suvremeni ples i dance_lab collectiva, a koautori i izvođači su Bosiljka Vujović Mažuran, Ana Mrak, Petra Hrašćanec Herceg, Branko Banković, Aleksandar Čavlek i Danko Stjepanović.

Oliver Frljić, poznat kao redatelj koji ne priznaje granice, zajedno s članicama ansambla Studija za suvremeni ples preispituje konstruktivne elemente plesne predstave. Također, propitkuje gledanje kao dominantnu perceptivnu strategiju u izvedbenim umjetnostima.

 


Što bi bila povijest gledanja? Koji tip događajnosti i koja izvedbena situacija su potrebne da bi se nešto kvalificiralo kao dio povijesti gledanja - samo su neka pitanja koja postavlja predstava.

Oliver Frljić, višestruko nagrađivani kazališni redatelj, rođen je 1976. u Travniku. Diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu te kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti. Osnovao je amatersku kazališnu skupinu Le Cheval, s kojom nastupa na festivalima kazališnog amaterizma, kao što su TEST! (Teatar studentima!) ili SKAZ. Režirao je 'Blizanke', 'Turbo folk', 'Strah u Ulici lipa', 'Bakhe' i dr.

Studio za suvremeni ples, prvi je hrvatski ansambl suvremenoga plesnog, koji svoj rad temelji na tradiciji inovacije u polju suvremenoga plesnog izraza. Uz domaće koreografe koji su godinama djelovali i djeluju na hrvatskoj plesnoj sceni, ansambl je surađivao i s brojnim vrhunskim koreografima i pedagozima iz Francuske, Engleske, SAD-a, Španjolske, Slovenije, Nizozemske.

(Hina)