Preskočite na glavni sadržaj

In memoriam: Ante Grgantov (1960. - 2010.)

Obavještavamo članstvo Hgu, prijatelje i medijske djelatnike da nas je iznenada nas je, u svojoj 51. godini života, 14.07.2010. napustio naš dragi prijatelj i kolega, dobri duh grupe Berekini, Ante Grgantov.
vrijeme: 16.07.2010.
Ante Grgantov (1960. - 2010.)
 
Rođen  24.04.1960. godine u Splitu, bio je Kaštel Lukšićanin po duši i tilu. Gimnaziju i Pravni fakultet završio je u Splitu, a kao diplomirani pravnik bio je zaposlen u gradskoj upravi grada Kaštela.
Od rane mladosti član je puhačkog orkestra limene glazbe u svom Kaštel Lukšiću, te  član početne postave Tria Berekin iz 1987. godine. Devedesetih godina Berekini' počinju sa proizvodnjom vlastite produkcije, te kao prateći vokal i mandolinist grupe, sudjeluje u nebrojenim komercijalnim nastupima u zemlji i inozemstvu, a jednako tako  kao i inicijator mnogih humanitarnih koncerata grupe. S grupom Berekini snimio je tri albuma, deset video spotova, nastupio je na svim značajnijim festivalima zabavne glazbe, i u bezbroj televizijskih emisija, dajući tako svoj veliki i specifični doprinos afirmaciji svog sastava. Nesebično dijeleći svoje veliko srce s drugim ljudima, nije ga na žalost, uspio dijelom sačuvati i za sebe. Dragi naš Ante ostavio je za sobom svoju užu obitelj: majku Maricu, ženu Vjekoslavu, sinove Marina i Juru, sestru Milku sa obitelji, ostalu tugujuću rodbinu, te svoje Berekine sa obiteljima.

Posljednji ispraćaj biti će u petak, 16.07.2010. u 18h na mjesnom groblju u Kaštel Lukšiću.