Preskočite na glavni sadržaj

Leon Lučev u žiriju natjecateljskog programa Sarajevo Film Festivala

Hrvatski glumac Leon Lučev jedan je od članova žirija koji će odlučivati o najboljim filmovima na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF) koji počinje 23. srpnja, priopćeno je u nedjelju iz uprave SFF-a.
vrijeme: 11.07.2010.
mjesto: Sarajevo, Bosna i Hercegovina
url: http://www.ulupuh.hr/
Rumunj Cristi Puiu, jedan od vodećih svjetskih filmskih autora novije generacije, izabran je za predsjednika žirija natjecateljskog programa.

Puiu je debitirao je 2001. s niskobudžetnim road filmom "Stuff and Dough", koji je osvojio nekoliko nagrada na međunarodnim filmskim festivalima. Mnogi kritičari spremni su reći da je upravo ovaj film označio početak rumunjskog novog vala, koji je izrastao u najznačajniji pravac europske kinematografije, podsjećaju iz SFF-a.

Puiuov drugi dugometražni film "Smrt gospodina Lazarescua", osvojio je impresivan broj nagrada na festivalima širom svijeta.

Glumica Saadet Isil iz Turske, Amerikanke Rachel Rosen i Christine Vachon također su članice žirija na temelju svoje producentske uloge u američkoj filmskoj industriji.

Za Leona Lučeva navedeno je kako je on "jedan je od najznačajnijih glumaca u regiji" iza kojega su brojne TV, filmske i kazališne uloge.

(Hina)