Preskočite na glavni sadržaj

Festival "Zlatni lav"

Festival
Svečanim ceremonijalom u petak, 2. srpnja je u Umagu otvoren 11. međunarodni festival komornog teatra "Zlatni lav" na kojem će ove godine posjetitelji do 11. srpnja moći pogledati 11 predstava iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore od kojih se deset bore za Grand prix.
vrijeme: 02.07.2010.
mjesto: Umag
url: http://www.zlatni-lav.hr/
 Uzvanici i umjetnici okupili su se u gradskoj palači, gdje je za njih gradonačelnik Umaga Vili Bassanese upriličio tradicionalni prijem. Iz palače je potom festivalska vatra u rukama balerina iz baletne škole "Carlotta Grisi", koje su pratili članovi motokluba "Stari rokeri" na svojim motorima, krenula ulicama središta do parka ispred gradskog kazališta, gdje je predsjednica žirija i poznata hrvatska teatrologinja Mani Gotovac upalila festivalski plamen koji će gorjeti do 11. srpnja, kada se festival "Zlatni lav" zatvara.

Prva predstava izvedena je u petak, a riječ je o autorskom projektu Edwarda Cluga "Watching others" iz produkcije baleta Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora. U subotu se održao prvi okrugli stol na kojem će se glumci, redatelji i građani svaki dan okupljati i razgovarati o predstavama. Okrugli stol vodit će domaćica festivala Helena Minić, glumica Istarskog narodnog kazališta.

(Hina)