Preskočite na glavni sadržaj

Kazalište Ulysses otvara sezonu koncertom u pulskoj Areni

Jubilarnu desetu sezonu Kazalište Ulysses obilježit će 10. srpnja velikim glazbenim događajem u pulskoj Areni pod nazivom "Odiseja - koncert u povodu deset godina Kazališta Ulysses", a otvorit će je 23. srpnja premijerom Shakespearove "Oluje" na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu.
vrijeme: 10.07.2010.
mjesto: Wuppertal, Germany
url: http://www.pina-bausch.de/
Na slavljeničkom koncertu, zamišljenom kao retrospektiva "Ulyssesa", nastupit će glazbenici i prijatelji tog kazališta koji su u proteklih deset godina održali koncerte na Tvrđavi Minor ili bili sudionici kazališnih projekata, rečeno je jučer na konferenciji za novinare.

Umjetnički ravnatelj i jedan od osnivača "Ulyssesa" Rade Šerbedžija, među glazbenim gostima, najavio je dolazak Venesse Redgrave, Franca Nera, Josipe Lisac, Đorđa Balaševića i Darka Rundeka.

Za svoju desetu obljetnicu "Ulysses" priprema i premijernu izvedbu Shakespearove "Oluje", koju je redateljica Lenka Udovički nazvala kazališnom poslasticom.

"Naizgled bajkovita, ali i vrlo slojevita, 'Oluja' je idealno djelo za obilježavanje desetogodišnjice 'Ulyssesa', koji je započeo djelovanje sa Shakesperaovim Kraljem Learom", ustvrdila je redateljica.

Ove sezone bit će na repertoaru i dva reprizna naslova - "Pijana noć 1918." i "Kralj Lear", a najavljeno je i gostovanje sarajevskoga Kamernog teatra 55 s predstavom "Žaba" Dubravka Mihanovića.

Šerbedžija je izrazio zadovoljstvo što se Kazališe Ulysses, prvobitno zamišljeno kao eksperimentalni teatar na otvorenom, uspjelo održati punih deset godina, priredivši više od 200 izvedaba koje je gledalo oko 100 tisuća gledatelja.

(Hina)