Preskočite na glavni sadržaj

Photodays 2010.

Fotografski festival “Photodays”, već treću godinu zaredom održava se u Rovinju, 4. i 5. lipnja, kada ovaj uistinu fotogenični gradić postaje međunarodno središte umjetnosti..

vrijeme: 04.06.2010.
mjesto: Rovinj
url: http://www.photodays-rovinj.com/
U sklopu službenog programa i ove godine planirane su brojne fotografske izložbe, tradicionalna nagrada foto-ruta koja je postala prava kulturno-turistička atrakcija za sve posjetitelje, kao i stručna predavanja, radionice te pregled portfolija za fotografe.

Svi sadržaji, osim pojedinih radionica, za zainteresirane posjetitelje potpuno su besplatni, a na sudjelovanje mogu se prijaviti fotografi iz čitave regije i šire. Profesionalnim fotografima je svakako najzanimljivije sudjelovanje na izlaganjima portfolija, dok će ljubitelji fotografije i fotografi amateri uživati u programu na otvorenom, druženju s brojnim inozemnim posjetiteljima i osvojiti sjajne nagrade.

Fotografski festival Photodays je cjelogodišnji projekt popularizacije fotografske umjetnosti, a održava se u redovnim terminima, jednom godišnje, obuhvaćajući oba svoja sastavna dijela: natječaj i završnu manifestaciju.

Natječaj (na koji svoje radove mogu prijaviti svi fotografi s prebivalištem u Hrvatskoj) je zamišljen kao vrednovanje radova i doprinosa u fotografiji u nas te isticanje značajnih uradaka kroz razdoblje od godinu dana.
Pobjednici službenih kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn, službenu nagradu "Kadar", sudjelovanje u grupnoj izložbi "Photodays 2010" (Multimedijalni centar u Rovinju, Muzej moderne i suvremene umjetnosti: Mali salon u Rijeci, Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu...), a pobjedničke fotografije biti će uvrštene u fundus Muzeja za umjetnost i obrt.

Kompletan program manifestacija Photodays Rovinj ovdje