Preskočite na glavni sadržaj

Treći hrvatski biennale ilustracije

Treći hrvatski biennale ilustracije
Galerija Klovićevi dvori poziva sve zainteresirane na izložbu Trećeg hrvatskog bijenala ilustracije. Izložba ostaje otvorena do 18 srpnja.
vrijeme: 01.06.2010. 19:00h
mjesto: Zadar. Croatia
url: http://www.galerijaklovic.hr/
O događanju:
„…Dvije dosad održane manifestacije – 2006. i 2008. godine – kao i treća, ovogodišnja (2010.), svaka s novim konceptom i novim članovima prosudbene komisije, pa time i novim zaključcima, rezultirale su, putem prilagodbe specifičnim zahtjevima svake manifestacije zasebno, i novim umjetničkim „trendovima“ proizašlim iz rada ilustratora…

Na natječaj je pristigao zavidan broj vrijednih crteža i grafika u različitim tehnikama – olovke, tuša, litografije[1], akvarela i drugih, nikako ne naštetivši umjetničkoj kvaliteti djela uvjetovanih malim formatima, uz to usko vezanim za literarni tekst.[2] Pristigli su radovi 206 ilustratora iz ovih zemalja: Hrvatske, Slovenije, Izraela, Velike Britanije, Austrije, Italije, Slovačke, Madžarske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Srbije, Rusije, Bugarske, Irana, Litve i Turske. Grupirani su u četiri skupine: dječja, knjižna, novinska i reklamna ilustracija, uz velik doprinos profesora zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti Svjetlana Junakovića i Umjetničke akademije iz Splita Tomislava Lerotića koji su potaknuli najbolje među svojim studentima da se prijave na naš natječaj.

Prosudbena komisija u sastavu Frano Dulibić, Ranka Javor, Vesna Kusin, Petar Prelog i Iva Sudec razmotrila je sve pristigle radove te odabrala radove ukupno 95 ilustratora.
Iz teksta inicijatorice HRVATSKOG BIENNALA ILUSTRACIJE – mr.sc.Koraljke Jurčec Kos (kompletan tekst ovdje)

 Radno vrijeme Galerije: utorak – nedjelja od 11-19 sati, ponedjeljkom je Galerija zatvorena