Preskočite na glavni sadržaj

Festival hrvatske drame za djecu – natječaj za tekstove

Gradsko kazalište lutaka Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu, objavljuje javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade Mali Marulić. Tekstovi se primaju od 1. svibnja 2010. do 1. siječnja 2011.
url: http://www.gkl-split.hr
Na ovaj Poziv mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za dječje i lutkarsko kazalište. Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku i ne smije biti izvođen ili objavljen do travnja 2011. godine kada će se održati 4. Mali Marulić. Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst.

Gradskom kazalištu lutaka Split treba dostaviti tri primjerka teksta te u posebnoj omotnici (zatvorenoj) podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona).

Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija od 3 člana koje imenuje ravnatelj GKL-a Split i Festivala Mali Marulić.

Nagrade se objavljuju i uručuju na Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić 2011. godine. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i to: prva nagrada - 15.000,00 kn, druga nagrada - 10.000,00 kn, treća nagrada - 6.000,00 kn.

GKL Split se obvezuje izvesti jedan od nagrađenih tekstova.

Tekstovi se šalju na adresu:
Gradsko kazalište lutaka Split
Tončićeva 1
21000 Split
s naznakom za Nagradu Mali Marulić