Preskočite na glavni sadržaj

Opatijske Barufe 2010.

Udruga KUD Ventil iz Opatije i ove godine najavljuje proljetni festival Opatijske Barufe za 21. i 22. svibnja 2010., na Ljetnoj pozornici u Opatiji.
vrijeme: 21.05.2010.
mjesto: Ljubljana, Slovenia
url: http://www.op-barufe.com/
Peter & Test Tube Babies, Majke, Pips Chips and Video Clips, Jinx,  Sve Barabe Crew, Kawasaki 3P Repetitor Radikal Dub Kolektiv, One Piece Puzzle i mnogi drugi...

OPĆENITO O BARUFAMA: Opatijske barufe, kroz zadnjih par godina postale su svojevrsni “brend”. Ustrajnošću održavanja festivala te jačanje programa iz godine u godinu dovelo je festival do zavidne razine.
Opatijske barufe su uvijek bile tematski vezane za grad Opatiju te su bile svojevrsni “bunt” građana i mladih opatijaca ukazivajući na probleme grada (nedostatak kulturno-umjetničkih događanja, pitanje ljetne pozornice, lokalna politika, itd.) te putem muzike i par dana velikog zbivanja u Opatiji, Barufe pružaju građanima nešto što nemaju prilike doživjeti u svome gradu.
U zadnjih par godina Barufe su stasale u punokrvni festival te postale nezaobilazna manifestacija u ponudi grada Opatije, štoviše postale su jedna određena “pokretačka snaga” mladih te uvelike doprinijele razvoju civilnog sektora u Opatiji i široj okolici.
Može se reći da je festival zaslužan za pokretanje puno manjih festivala te pokretanja inicijativa mladih, nebi li i nešto slično napravilo te na taj način još više upotpunilo ponudu grada te unaprijedilo kulturu življenja, posebice mladih u Opatiji.

Ukratko; Opatijske Barufe vole Opatiju!
Bitno je napomenuti da su na Barufama kao dio organizacijkog tima sudjelovali mladi iz cijele Opatije te su bitno doprinjeli kvaliteti cijeloukupnog festivala.
Organizacijski tim Barufa, zadnje godine brojao je kojih 30-ak volontera.

Bila je potrebna velika angažiranost te marljiv rad svih volontera da bi sam festival i bio uspješan. Ovim rezultatom, stvorila se skupina mladih nazvani “Opatijski Barufanti” koji svojim radom na festivalu uvelike doprinose svojem gradu kroz sudjelovanje u civilnom sektoru što daje veliki značaj pripadnosti svojemu gradu.


OVOGODIŠNJI PROGRAM: Ovogodišnji festival  bit će u znaku regionalnih bendova s postavljenim težištem na kvalitetu i značaj bendova s domaćeg i susjednih prostora, uz  goste iz Velike Britanije.

Teško je popisati sve glazbene žanrove i podžanrove koje će te za vrijeme trajanja našeg festival moći čuti na ljetnoj pozornici, može se samo reći da će u dva dana na pet pozornica prodefilirati više od 60 potvrđenih bendova i izvođača.

www.op-barufe.com/