Preskočite na glavni sadržaj

Kazališni festival FAKI # 13

Kazališni festival FAKI # 13
Na 13. Festivalu alternativnog kazališnog izričaja (FAKI), koji će se održati od 20. do 23. svibnja u Zagrebu, nastupit će kazališne trupe iz Mađarske, Španjolske, Slovenije, Rusije, Grčke, Litve i Hrvatske, izvijestio je organizator, Autonomni kulturni centar.
vrijeme: 20.05.2010.
mjesto: Zagreb
url: http://www.attack.hr/faki
Subverzivni kazališni marginalci, kakve FAKI predstavlja, su grupe i pojedinci koje je nemoguće svrstati u postojeći pravac, kazališnu kuću ili pokret, a sadržajna poveznica im je subverzija koja šokira, upozorava ili komentira dominantnu kulturu kazališnim i srodnim jezicima, stoji u najavi.

Povezivanjem različitih marginalnih skupina, tijekom festivala nastaje razmjena ideja i stilova sudionika, pa oni nadahnuti jedni drugima razvijaju svoj izričaj, dodaje se. Performanse, predstave, žonglerske točke izvodit će OddDance Theatre, FlameFlowers, Benas Šarka, Migui Mandalasol, Theatre 007, Amalgama Dance Co. i drugi.

Programi će se održavati u prostorima Autonomnog kulturnog centra Medika, bivše tvornice Jedinstvo te na lokacijama u središtu Zagreba.

FAKI je neprofitan kazališni festival koji organizira Attack!, nekad Autonomna tvornica kulture, danas Autonomni kulturni centar.

(Hina)