Preskočite na glavni sadržaj

7. Međunarodni bijenale keramike iz Kapfenberga u Varaždinu

U palači Herzer Gradskog muzeja Varaždin, u subotu, 3. prosinca, u 12 sati, otvara se gostujuća izložba 'Inside out' 7. Međunarodnog bijenala keramike grada Kapfenberga u Austriji. Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca.
vrijeme: 03.12.2011. 12,00
mjesto: Varaždin; Palača Herzer
url: http://www.kerameikon.com
Izložba koja je pod naslovom 'Inside Out' održana u Kapfenbergu od 30.rujna do 6. studenoga 2011. predstavlja izbor radova 48 umjetnika iz 25 zemalja svijeta a među njima i radove dviju predstavnica iz Hrvatske: Danijele Pičuljan i Blaženke Šoić Štebih.

Uz profesionalne umjetnike predstavlja se i grupa mladih iz Ugande s 11 radova koji su nastali u sklopu u sklopu projekta Vision for Africa International Uganda.
Izložba je plod dugogodišnje suradnje KulturZentruma i keramičarke Waltraut Gschiel iz Kapfenberga s Kerameikonom, Hrvatskim keramičarskim udruženjem i njegovo predsjednicom Blaženkom Šoić Štebih.


Nakon otvorenja izložbe umjetnici koji sudjeluju na izložbi kratko će, uz pomoć videomaterijala na Artist's day-u prikazati svoju umjetničku aktivnost.

Slijedeće godine izložba Ceramica Multiplex 2012. kao glavna manifestacija IV. Međunarodnog festivala postmoderne keramike 2012. gostuje u Kapfenbergu, pa je ova varaždinsko gostovanje svojevrsna najava i rezultat pripreme ovog najvećeg i najznačajnijeg projekta na polju keramike u Hrvatskoj.